0546-814684
Bel ons voor een afspraak
Informatie nodig?
Ook per mail kunt u ons bereiken

Manuele therapie in Almelo bij gewrichtsklachten

Heeft u gewrichtsklachten en wilt u een afspraak maken voor manuele therapie in Almelo? Bij Fysiotherapie de Schipbeek in Almelo kunt u terecht voor een effectief behandelprogramma. Gewrichtsklachten zijn een veelvoorkomend probleem in Nederland. Zo heeft bijna 4 op de 5 mensen weleens last van rugklachten. In veel gevallen gaat het hier om pijn, maar soms ook om stijfheid. Het kan gaan om kortdurende klachten, maar bij een deel van de mensen zijn deze klachten chronisch.

Chronische pijn kan zorgen voor veel problemen in het dagelijkse leven. Voor enkelen is het zelfs een reden om te stoppen met werken. Bij dit soort klachten kan manuele therapie verlichting bieden. Fysiotherapie de Schipbeek in Almelo biedt manuele therapie die voldoet aan de hoogste eisen die verzekeraars stellen. 

Wat is manuele therapie in Almelo?

Manuele therapie lijkt op fysiotherapie, maar gebruikt andere technieken. Een manueel therapeut is een fysiotherapeut die heeft gekozen voor de specialisatie manuele therapie. Fysiotherapie richt zich voornamelijk op problemen met spieren en pezen terwijl manuele therapie zich voornamelijk richt op de wervelkolom en de gewrichten. Onze manueel therapeut in Almelo kan met deze technieken uw gewrichten weer soepeler maken, met als gevolg meer bewegingsvrijheid en minder pijn. Naast de lichamelijke therapie bestaat het behandelprogramma van de manueel therapeut uit het geven van goede instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen. Bij Fysiotherapie de Schipbeek in Almelo zorgen we voor een grondige aanpak van uw probleem. 

Waar kan manuele therapie in Almelo bij helpen?

Onze manueel therapeut in Almelo helpt u bij allerlei soorten gewrichtsklachten, waaronder:
• hoofd- en nekpijn, samen met het slecht kunnen bewegen van de wervelkolom
• nek- en schouderklachten met pijn die uitstraalt tot in de armen
• klachten hoog in de rug met rib- en borstpijn
• artrose van de heup
• lage rugklachten, eventueel met uitstralende pijn naar de benen
• bepaalde vormen van duizeligheid, opgewekt door het bewegen van de nek
• kaakklachten, eventueel gecombineerd met nekklachten
• heupklachten
• enkel- en knieklachten

Snel resultaat en geschikt voor iedereen

Vaak zijn de effecten van manuele therapie direct merkbaar. U voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van de pijn. De therapie is in principe geschikt voor mensen van alle leeftijden. Onze manueel therapeut in Almelo kan u helpen met uw (gewrichts)pijnen. Wilt u weer vrij en pijnloos kunnen bewegen? Neem contact met ons op en wij helpen u verder. U kunt ons telefonisch bereiken op 0546-814684 of per mail via info@deschipbeekfysio.nl.